| Bakonyi betyárleves, vargányából receptLevesek Hozzávalók: * 50 dkg sertés lapocka * 10 dkg füstölt szalonna * 15 dkg erdei gomba,vargánya * 20 dkg leveszöldség * 15 dkg hagyma * 3 dl tejföl * 5 ek liszt * 1 csomó kapor * 1 zöld paprika * 1 paradicsom * 1 csapott ek piros paprika * 1 csapott ek só * késhegynyi bors * 1 tojás Elkészítés: A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra kockázott hagymát, ha kevés a zsiradék pótoljuk olajjal. Üvegesre sütjük, hozzáadjuk a 2x2 cm-es darabokra vágott húst, fehéredésig pároljuk. Felöntjük 2 l vízzel, sózzuk, borsozzuk, félpuhára fözzük. Hozzáadjuk a felkockázott zöldséget,zöld paprikát, paradicsomot, gombát és piros paprikát. Tovább fözzük. Elkészítjük a csipetkét: 1 tojásból és 3 ek.kanál lisztből. Behabarjuk a 2 ek. liszttel és a tejföllel és apróra vágott kaprot is beleszórjuk. Belefőzzük a csipetkét. Tanácsok: Sampion gombából is el lehet készíteni, de a vargányával izletesebb! A család kedvence, sosem tudok eleget főzni belőle! Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Zsuzsi1234 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |