Tutireceptek.hu fejléc

Baklavas recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/2 kg tört (nem apróra darált) dió
1 bögre cukor
1 teáskanál fahéj
1/2 kg réteslap
1,1/2 bögre vaj
Sziruphoz:
4 bögre cukor
1/2 bögre méz
3 bögre viz
1 citrom reszelt héja
szegfűszeg

Elkészítés:
Összekeverjük az apróra tört diót a cukorral és a fahéjjal.
Kikenünk egy tepsit vajjal. A réteslap felét egyenként megvajazva egymásra teszem a tepsiben, ezután megszórom a dióval, majd betakarom a réteslap másik felével, amit szintén egyenként ráhelyezéskor átkenek olvasztott vajjal.
175 fokon, kb. 1,1/2 órán át sütöm.

Szirup: Forralom a vizet a cukorral, mézzel, reszelt citrom héjával és a szegfűszeggel (izlés szerinti mennyiség a szegfűszegből), majd a már kihűlt baklavára öntöm (jól el kell, hogy lepje, úgy is beszivja)

Miután kihűlt, kockázom, falom :)

Kalóriatartalom: uffff kcal
Szénhidráttartalom: rengeteg gramm

A receptet beküldte: angica0901


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mogyorókrémes kuglóf » Karamellás réteges pite » Mandulás epertorta » Citromos-tejfölös kekszsüti
» Almás kelt palacsinta » Almás rétes » "megronto" csokitorta » Rücskös tészta
» Vendégváró kávékrém » Egyszerű mandulás szelet » Sült vaníliakrém » Huncut hóemberkék
» Havasi kókusz gyopár » Csokis eperkrémtorta » Ribizlis-túrós lepény » Mákos túrókrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.