| Baklavas receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1/2 kg tört (nem apróra darált) dió 1 bögre cukor 1 teáskanál fahéj 1/2 kg réteslap 1,1/2 bögre vaj Sziruphoz: 4 bögre cukor 1/2 bögre méz 3 bögre viz 1 citrom reszelt héja szegfűszeg Elkészítés: Összekeverjük az apróra tört diót a cukorral és a fahéjjal. Kikenünk egy tepsit vajjal. A réteslap felét egyenként megvajazva egymásra teszem a tepsiben, ezután megszórom a dióval, majd betakarom a réteslap másik felével, amit szintén egyenként ráhelyezéskor átkenek olvasztott vajjal. 175 fokon, kb. 1,1/2 órán át sütöm. Szirup: Forralom a vizet a cukorral, mézzel, reszelt citrom héjával és a szegfűszeggel (izlés szerinti mennyiség a szegfűszegből), majd a már kihűlt baklavára öntöm (jól el kell, hogy lepje, úgy is beszivja) Miután kihűlt, kockázom, falom :) Kalóriatartalom: uffff kcal Szénhidráttartalom: rengeteg gramm A receptet beküldte: angica0901 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |