| Almás kelt palacsinta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 250 g finomliszt 100 ml tej 30 g vaj 2 db tojás 20 g friss élesztő 50 g cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 ek citromlé 2 nagy db alma 3 ek napraforgó olaj (a sütéshez) Elkészítés: A tejet a vajjal egy edényben langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és feloldjuk benne. A lisztet egy edénybe tesszük, hozzáöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a többi hozzávalót (az alma kivételével), és sima tésztává keverjük. Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük, és a palacsintamasszához keverjük. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percet hagyjuk állni. Forrósítsunk kevés olajat a serpenyőben. Minden palacsintához tegyünk kb.2 ek tésztát a serpenyőbe, és süssük oldalanként kb. 2-2 perc alatt aranysárgára. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |