| Karamellás réteges pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók A krémhez 0,5 liter tej 3 evőkanál liszt 30 dkg kristálycukor 10 dkg Rama A tésztához 8 evőkanál tej 1 csomag Dr. Oetker Sütőpor 20 dkg kristálycukor 2 db tojás 50 dkg finomliszt 10 dkg Rama Elkészítés: Elkészítés A sütőporos lisztből, cukorból,Ramából, tojásból és tejből sima tésztát gyúrunk. Négy egyforma cipóra osztjuk, és 30 percig pihentetjük hideg helyen. A cipókat egyenként kinyújtjuk sütőlap nagyságúra, és megsütjük 15-15 perc alatt 180 °C fokon. Kis lángon karamellizáljuk a cukrot. Ezután hozzáadjuk az előre megmelegített tejet, majd a 3 evőkanál lisztet. A masszát simára keverjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert Ramát. A krémmel egyenként megkenjük a lapokat, és egymásra rétegezve őket visszatesszük a sütőlapra vagy egy dekoratív tálra. A kész pitét éjszakára lenyomatjuk (pl. egy deszkával) és másnap kis kockákra szeleteljük. Tanácsok: Tippek A Rama tippje: a krémbe apróra vágott pirított mogyorót vagy mandulát is keverhetünk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |