| Cipóban sült füstölt csülök receptEgytálételek Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt 25 dkg vaj 2 dkg élesztő 1,5 dl tej 2 dl olaj 1 kg-os füstölt csülök A töltelékhez: 1 nagy vöröshagyma 20 dkg csiperke 10 dkg füstölt sonka 20 dkg szeletelt bacon 1 mokkáskanál őrölt bors 1 mokkáskanál gyömbér 5 dkg vaj 2 dl tejföl 1 db nyers tojás 1 egész tojás a bekenéshez Elkészítés: Lisztből, vajból, élesztőből, sóval, langyos tejjel készíts közepes keménységű tésztát. Míg előkészíted a húst, a tésztát keleszd meleg helyen. Az olajat forrósítsd fel, a hús minden oldalát süsd elő, levével locsolva. A hagymát, a gombát, a sonkát vágd apróra, és a hús zsiradékján párold meg. Mikor kihűlt, keverd hozzá a tejfölt és a tojást. A tésztát nyújtsd vékony lappá, a húsnak megfelelően. A füstölt szalonnát vágd vékony csíkokra, és a felét terítsd rá a tésztára. A csülköt csontozd ki, és vágd két szeletre, majd helyezd a tésztára, és kend rá a tölteléket. Helyezd rá a másik szelet húst. Mindkét szeletnek a bőrnélküli oldala legyen belül. Tetejét borítsd be a maradék szalonnával. Az egészet göngyöld be a tésztába. Végeit hajtsd alulra, hogy a szaft ne folyjon ki. Helyezd olvasztott vajjal kikent sütőedénybe. Tetejét villával szurkáld meg, egy felvert tojás sárgájával kend be, 10 percig magas hőmérsékleten, majd 1 órán át lassan süsd. Hústűvel ellenőrizd. Kicsit hagyd kihűlni, majd szeleteld fel. A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |