Tutireceptek.hu fejléc

Baconnal töltött hagymafejek recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
3 nagy fej vöröshagyma
2 szelet bacon
2 szelet fehér kenyér (héj nélkül)
5 dkg reszelt sajt
1/2 csokor petrezselyem
2-3 ek olívaolaj
só, őrölt bors

Elkészítés:
A hagymákat meghámozzuk, végeit levágjuk, felső részéből picit többet.
Enyhén gyöngyöző, sós vízben kb. 2 perc alatt puhára főzzük, majd lecsepegtetjük.
A hagymák belsejét óvatosan kivesszük úgy, hogy csak a két külső réteg maradjon. A lyukas belsejű hagymákat olívaolajjal vékonyan kikent, hőálló tálra ültetjük.
A kenyérszeleteket a petrezselyemmel együtt turmixban morzsoljuk, és két evőkanálnyit félreteszünk belőle. A maradékhoz hozzáadjuk a kikanalazott hagymabelsőket és azzal is turmixoljuk. Kanállal hozzákeverjük a sajt felét és az előzetesen, serpenyőben ropogósra pirított bacondarabkákat.
A tölteléket sóval, borssal ízesítjük és belekanalazzuk a hagymákba.
A félretett morzsát összekeverjük a maradék parmezánnal és megszórjuk vele a hagymák tetejét. Az egészet kevés olívaolajjal spricceljük.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Forrón tálaljuk.

Tanácsok:
A receptet én is kaptam, de mindenképpen ki fogom próbálni, már sok jót hallottam róla:-)


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvét utáni töltött tojás » Töltött hagymacsónakok » Sült töltött zsömle » Gombával töltött sonka
» Gyömölcsös töltött kifli » Töltött sonkatekercs » Töltött-rántott kifli » Sajtos töltött cukkini
» Amerikai töltött fasírt » Töltött piskóta » Csokival töltött fánk » Sonkával töltött csirke
» Juhsajttal töltött paprika » Borban sült töltött hús » Töltött pizza. » Gombával töltött uborka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.