| Baconnal töltött hagymafejek receptZöldséges ételek Hozzávalók: 3 nagy fej vöröshagyma 2 szelet bacon 2 szelet fehér kenyér (héj nélkül) 5 dkg reszelt sajt 1/2 csokor petrezselyem 2-3 ek olívaolaj só, őrölt bors Elkészítés: A hagymákat meghámozzuk, végeit levágjuk, felső részéből picit többet. Enyhén gyöngyöző, sós vízben kb. 2 perc alatt puhára főzzük, majd lecsepegtetjük. A hagymák belsejét óvatosan kivesszük úgy, hogy csak a két külső réteg maradjon. A lyukas belsejű hagymákat olívaolajjal vékonyan kikent, hőálló tálra ültetjük. A kenyérszeleteket a petrezselyemmel együtt turmixban morzsoljuk, és két evőkanálnyit félreteszünk belőle. A maradékhoz hozzáadjuk a kikanalazott hagymabelsőket és azzal is turmixoljuk. Kanállal hozzákeverjük a sajt felét és az előzetesen, serpenyőben ropogósra pirított bacondarabkákat. A tölteléket sóval, borssal ízesítjük és belekanalazzuk a hagymákba. A félretett morzsát összekeverjük a maradék parmezánnal és megszórjuk vele a hagymák tetejét. Az egészet kevés olívaolajjal spricceljük. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Forrón tálaljuk. Tanácsok: A receptet én is kaptam, de mindenképpen ki fogom próbálni, már sok jót hallottam róla:-) A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |