| Azsalt szilvával töltött pulykamelltekercs, sajtmártással receptHúsételek Hozzávalók: 4 főre 8 szelet nagyobb pulykamell 1 nagyobb csomag aszalt szilva ételízesítő alufólia 3 gkg vaj 2 evőkanál liszt 3 dl tej vegeta ízlés szerint 15 dkg trappista sajt Elkészítés: A pulykamelleket jó vékonyra kloffolom, kiterítem és meghintem ételízesítővel.A szélére ráfektetek 1 sor szilvát és jó szorosan feltekerem, a végeit behajtva.Tépek kb:15cm hosszú fólia csíkokat és szorosan betekerem őket.1 széles lábasba forralok vizet és 1/2 órára beleteszem a tekercseket hogy megpárolódjanak, közben elkészítem a sajtmártást. A vajat felolvasztom, ráteszem a lisztet, világos rántást készítek, és felengedem a tejjel, majd sűrűre forralom.Ízlés szerint ízesítem vegetával, és beleolvasztom a 15 dkg reszelt trappistát.Ha kell akkor utánízesítem hogy olyan igazi sajtos íze legyen.A tekercsek mikor megpárolódtak kiszedem őket a vízből, leszedem a fóliát rolluk, és forró kicsit megborsozott olajon hírtelen átforgatom hogy kapjon 1 kis színt. Tálaláskor minden tányérra teszek 2 tekercset, meglocsolom bőven a sajtmártással és párolt rizst adok hozzá. Tanácsok: Még finomabb a menü ha felezett őszibarackot, serpenyőben kevés olajon 1 csipet cukorral és kis csipetke sóval meg 2-3 ek baracklével, megfuttatunk és azzal tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: erika1012 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |