Tutireceptek.hu fejléc

Az én Őszibarackom recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg zsír,
30 dkg porcukor,
80 dkg liszt,
1 sütőpor,
2 tojássárgája
2 dl tej
Töltelékhez:
A tészta belsejét késsel kikaparjuk és átmorzsoljuk
10 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
2 evőkanál rum,
2 evőkanál kakaó,
3dl baracklekvár
2 tojásfehérje
vérnarancs és mandula aroma
1 tojásfehérje
finomított kristálycukor

Elkészítés:
tészta:
20 dkg zsír, 30 dkg porcukor, 80 dkg liszt, 1 sütőpor, ezeket jól eldolgozzuk a tenyerünk között. Majd 2 tojássárgáját és 2 dl tejjel összeállítjuk. Dió nagyságú formákat gömbölyítünk, majd az asztalhoz csapva lapítjuk, késsel rakjuk a tepsire, és világosra sütjük.
töltelék:
A tészta belsejét késsel kikaparjuk és átmorzsoljuk, majd 10 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál rum, 2 evőkanál kakaó, 3dl baracklekvár hozzáadásával jól elkeverjük. Közben 2 tojásfehérjét habosra verjük, majd az előzővel összegyúrjuk és töltjük.
Vérnarancs és mandula aromával bekenjük a megtöltött süteményt. 1 tojásfehérjét felverünk habbá, és ezzel bekenjük a barackot, finomított kristálycukorban meghempergetjük.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Svicuska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös-szilvás lepény » Túrós muffin II. » Rumos krokant fagylalt » Pudingos-tejfölös kalács
» Mákos golyók » Finom habos sütemény » Csoda diós » Bögrés süti 3 perc alatt
» Fordított narancstorta » Mars-csokis muffin » Focitorta » Mézessütemény muffin
» Diétás kakaós-mazsolás kuglóf » Nugátos tallér » Panda Maci » Feketeerdő-rizsfelfújt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.