| Az én Őszibarackom receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 20 dkg zsír, 30 dkg porcukor, 80 dkg liszt, 1 sütőpor, 2 tojássárgája 2 dl tej Töltelékhez: A tészta belsejét késsel kikaparjuk és átmorzsoljuk 10 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál rum, 2 evőkanál kakaó, 3dl baracklekvár 2 tojásfehérje vérnarancs és mandula aroma 1 tojásfehérje finomított kristálycukor Elkészítés: tészta: 20 dkg zsír, 30 dkg porcukor, 80 dkg liszt, 1 sütőpor, ezeket jól eldolgozzuk a tenyerünk között. Majd 2 tojássárgáját és 2 dl tejjel összeállítjuk. Dió nagyságú formákat gömbölyítünk, majd az asztalhoz csapva lapítjuk, késsel rakjuk a tepsire, és világosra sütjük. töltelék: A tészta belsejét késsel kikaparjuk és átmorzsoljuk, majd 10 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál rum, 2 evőkanál kakaó, 3dl baracklekvár hozzáadásával jól elkeverjük. Közben 2 tojásfehérjét habosra verjük, majd az előzővel összegyúrjuk és töltjük. Vérnarancs és mandula aromával bekenjük a megtöltött süteményt. 1 tojásfehérjét felverünk habbá, és ezzel bekenjük a barackot, finomított kristálycukorban meghempergetjük. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Svicuska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |