| Sárgabarack lekvár receptHozzávalók: 3 kg érett sárgabarack 0,40 kg cukor 1 db 3:1 ben sűrítő Elkészítés: A sárgabarackot lobogó vízbe rakom, szűrőkanállal egy edénybe szedem. A barack akkor jó, ha éppen megsötétedik a héja. Egy edénybe szedem, egyszerre csak annyit forrázok le amit pár perc alatt meg tudok hámozni, mert az értékes anyagai már itt kezdenek elveszni. Egy hibátlan zománcú lábasba teszem a hámozott, magozott barackot, mikor végeztem, rászóróm a kristálycukrot. Másnap a barackot, cukrot, a 3:1-bent összekeverem, és felhevítem forráspontig. Addig főzöm, amíg sűrűn folyóssá nem válik. Forrón üvegbe szedem, fejreállítom, és száraz dunsztba teszem. Tanácsok: Az így eltett lekvár/dzsem nálunk nem ér rá megbarnulni. Kicsit munkaigényes, de nagyon finom. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Yudy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |