| Fűszeres körtelekvár receptHozzávalók: Tisztított körte Cukor 2-3 szegfűszeg (én őröltet használtam) Fahéj egészben Zselésítő (bármelyik jó) 1 db citrom leve és héja Elkészítés: A megpucolt körtét darabokra vágjuk és egy fazékba tesszük, rácsavarjuk a citrom levét, egy pici vízzel (kb 1dl) feltesszük főni, majd botmixerrel pépesítjük. Belerakjuk a fűszereket+ a citrom reszelt héját és összefőzzük. Hozzáadjuk a cukrot és a zselésítőt, majd kavargatva ismét felforraljuk. A fahéjat kivesszük és a lekvárt takarékra tesszük, majd üvegekbe töltjük. Lezárjuk az üvegeket, 10 percre fejre állítjuk, majd másnap amikor kihűltek, a spejzba rakjuk. Tanácsok: Nekem a fűszerekhez külön erre a célra vett tartóm van, így nem kell bányászni a fahéjdarabokat. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |