| Az én francia-svájci kenyerem - amit nem kell dagasztani receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 45 dkg liszt/35 dkg kenyérliszt, 10 dkg graham, vagy zabpehelyliszt, hol ez,hol az/ 1 tk cukor, 2,5 dkg élesztő, 4 dcl langyos viz, 1-1,5 előkanál olivaolaj,2 tk só, 1 marék száritott hagyma Aldis/. Elkészítés: Az élesztőt a cukorral és egy kis vizzel megfuttatok.A lisztet sót a száritott hagymát összekeverem, bele teszem a folyékony hozzávalókat kissé lágynak kell lennie.4 órát kelesztem.Majd kiboritom egy deszkára, /jó ragadós/és lisztezett kézzel kihúzogatom és felhajtogatom./fentről le,lentről fel és a két oldalát.Egy formába, vagy lapos tepsibe sütőpapirt teszek, beleemelem a hosszukásra nyujtott tésztát és addig pihentetem mig a sütő fel nem hevül 200 fokra. Ekkor megvizezem a kezem és áttapogatom a tésztát, a körülötte lévő papirt is megspriccelem. 50 percig sütöm 200 fokon alul-felül. A receptet beküldte: franciska49 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |