| Banános-kenyér receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 6 db barnára érett banán 4 bögre finomliszt 1,5 bögre kristálycukor 1 bögre dió 1 bögre aszalt sárgabarack, vagy mazsola 4 db tojás 1 csomag vaníliás cukor 2 kávéskanál szódabikarbóna 2 kávéskanál sütőpor csipet só Elkészítés: A banánokat a cukorral, szódabikarbónával, sóval és a 4 egész tojással összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és habverővel maximum fokozaton két percig habosra keverjük. A folyékony masszába egyenletesen elkeverjük a felaprított diót és aszalt gyümölcsöt, majd 2 db kikent, lisztezett őzgerinc formába osztjuk a masszát. Közepes lángon (175 C fok) 40-50 percig kell sütni. (40 percnél érdemes tűpróbát csinálni.) Tanácsok: Nem kiszáradó fajta, és minőségvesztés nélkül lehet mélyhűteni. Sárgabarack lekvárral, vagy vanília öntettel is finom. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |