Tutireceptek.hu fejléc

Bodag recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
más néven cigánykenyér

4 személyre:
1 kg rétesliszt
1 evőkanál szódabikarbóna
1 csapott evőkanál só
víz
1 evőkanál étolaj

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy
keverőtálban összekeverjük a lisztet a
sóval és a szódabikarbónával, majd
annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy
lágy nokedlisűrüségű tésztát kapjunk.
A masszát közepes méretű olajozott,
liszttel beszórt tepsibe öntjük és vizes
kézzel elegyengetjük, majd az
előmelegített sütőben nagyjából 30
perc alatt pirosra sütjük.

Bangó Margit szakácskönyvéből


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rozsos egyszerű kenyér » Andi féle kenyérsütős kenyér » Lángos a sütőben » Tejfölös (sós) kifli
» Kefíres kiflik » Kefíres lángos 2. » Gombás pite (90 naposhoz) » Krumplispogácsa
» Lepénykenyér » Fűszeres nan (indiai kenyér) » Hagyományos házi fehér kenyér » Parasztkenyér
» Tejfeles pogácsa » Isteni tönkölykenyér » Olajbogyós kiflik » Tojásmentes tepertős pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.