Tutireceptek.hu fejléc

Avokádós ráksaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 db érett avokádó
15 dkg főtt rákhús
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál natúr joghurt
1 teáskanál curry fűszerkeverék
1 teáskanál mustár
só, darált bors
pár csepp tabasco szósz
pár csepp citromlé

Elkészítés:
Tisztítsuk meg az avokádókat, vágjuk kétfelé és vegyük ki a magját. Szeleteljük fel kisebb darabokra, majd azonnal csorgassuk meg citromlével, hogy ne barnuljon meg. Tegyük egy nagy salátástálba, adjuk hozzá a felszeletelt rákhúst (készíthetjük főtt garnélarákkal is, ezt nem szükséges feldarabolni), kanalazzuk rá a majonézt, a mustárt és a joghurtot. Ízesítsük kevéske sóval, tabasco szósszal, curry keverékkel és kevés darált borssal. Óvatosan keverjük össze, vigyázzunk, ne törjük szét, majd tegyük hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálaláskor vágjunk pár vékony szelet barnakenyeret, tegyünk rá pár levél ropogós salátalevelet, majd halmozzuk rá a rákos salátát. Tetejére szórhatunk még a főtt rákhúsból.
A ráksalátát visszatölthetjük az avokádó héjába is, ha több avokádóból készítjük, egymás mellé téve mutatós vendégvárót készíthetünk belőle.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Avokádós csirkemell » Mexikói avokádósaláta » Avokados-tonhalas tortilla » Csirkés avokádósaláta
» Avokádósaláta aprórákkal » Avokádós karalábé főzelék » Avokádós padlizsánkrém » Zelleres ráksaláta
» Egyszerű ráksaláta » Avokádós szendvics » Avokádós csirkesaláta » Avokádós szendvicskrém
» Avokádós tonhalsaláta » Spanyol ráksaláta » Avokádós-diós-tonhal snack » Avokádós baracklekvár


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.