| Avokádósaláta aprórákkal receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 grapefruit 2 érett avokádó 25 dkg (konzerv) aprórák 2 evőkanál whisky 1 citrom (leve) zsázsa A mártáshoz 4 evőkanál majonéz 1 evőkanál ketchup Cayenne bors Elkészítés: A grapefuitot meghámozzuk, a fehér részüket is eltávolítjuk, majd gerezdekre szedjük, magjukat kivesszük. A gerezdeket tálba tesszük, és a whisky-vel meglocsoljuk. Az avokádókat meghámozzuk, kimagozzuk., húsukat vékonyan felszeleteljük, és citromlével rögtön meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg. A majonézt a ketchuppal simára keverjük, és borssal ízesítjük. A grapefuitokat tányérokra osztjuk, mellétesszük a rákokat és az avokádószeleteket. A zsázsával körítve, a majonézes mártással meglocsolva kínáljuk. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |