| Avokádós karalábé főzelék receptLevesek Hozzávalók: 4 zsenge karalábé 2 avokádó 1 vöröshagyma 2-3 evőkanál kókuszolaj 5 dl zöldségalaplé (ha nincs, a karalábé héjából 10 perc alatt főzhetünk) 20 dkg Totu krém extra (paleo tejföl) 1 csokor petrezselyem 1 citrom reszelt héja 1-2 evőkanál citromlé só, törött bors Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát, csipetnyi sóval üvegesre fonnyasztjuk a felforrósított zsíron. Hozzáadjuk a kockára vágott karalábét. Felöntjük annyi alaplével, amennyi ellepi. Addig főzzük, amíg majdnem puhává nem válik (10-12 perc). Hozzáadjuk a totu krém extrát, és egyet forralunk rajta. Az egyik avokádót 2-3 merőkanálnyi főzelékkel krémesre turmixoljuk, a főzelékhez öntjük. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük citromhéjjal, citromlével és a finomra vágott petrezselyemmel. Hozzáadjuk a megmaradt avokádót kockákra vágva. Felforraljuk után már fogyasztható is. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |