| Aszaltgyümölcsös kalácspuding receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók (4 személyre) A pudinghoz: 400 g kalács 5 db tojás sárgája 750 ml tej 200 g kristálycukor 50 g vaníliás cukor 1 db narancshéj 1 db citromhéj 100 g aszalt sárgabarack 100 g aszalt szilva 50 g aszalt meggy 100 g aszalt eper 1 db alma 1 db körte A tojáshabhoz: 4 db tojás fehérje 150 g kristálycukor Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175 C-ra. A kalácsot vékony szeletekre vágjuk, a szeleteket sütőlemezre helyezzük, és az előmelegített sütőben aranybarnára pirítjuk. Közben a süötőformát kivajazzuk, és kilisztezzük vékonyan. A tejet a cukorral, vaníliás cukorral, citrom- és narancshéjjal, valamint a tojás sárgájával lassú tűzön, folyamatos keverés mellett csípősre melegítjük. A kalácsokat kis darabokra törjük. Az aszalt gyümölcsöket, a hámozott körtét, és almát apró darabokra vágjuk és a kalácshoz szórjuk. A felmelegített tejet a gyümölcsös kalácsra öntjük, és állni hagyjuk, míg a kalács a magába nem szívja a tejet, és meg nem puhul tőle. A beáztatott kalácsot egyenletesen szétosztjuk a formában, majd készre sütjük. Míg a pudingot sütjük (kb. 30-40 perc), elkészíthetjük a tojáshabot. A kristálycukor feléből cukorszörpöt főzünk annyi vízzel, hogy ellepje a cukrot, a másik felét a tojás fehérjével habbá verjük, majd óvatosan hozzácsorgatjuk a cukorszörpöt és addig verjük, míg ki nem hűl. A pudingokat hőálló tányérokra tesszük, evőkanál segítségével a pudingokat félig bevonjuk vékonyan a tojásfehérje habbal úgy, hogy minél borzosabbak legyenek. Ezután a tányérokat grillsütőbe tesszük, hogy a hab aranybarnára piruljon rajta. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |