| Pitetorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 25 dkg liszt 1 tojás 12,5 dkg vaj 6 dkg cukor csipet só Töltelék: 2 kg savanykás alma 15-20 dkg cukor (az alma savanyúságától függően) 1 citrom leve 1 kávéskanál őrölt fahéj A tetejére: 2 tojás fehérje 10 dkg cukor Elkészítés: A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, amivel egyenletesen-vékonyan kibélelünk egy kapcsos tortaformát (az oldalár is jusson). Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és durva reszelőn lereszeljük. Közben folyamatosan csepegtetjük rá a citromlevet, hogy ne barnuljon meg túlságosan. A reszelt almához hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, rövid ideig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk belőle a keletkezett levet. A tölteléket egyenletesen elterítjük a tésztával kibélelt tortaformában, majd 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral letakarva 35-40 percig sütjük. Amíg a torta sül, a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk. A tortát kivesszük a sütőből, és rákenjük a tojáshabot, azután a hőfokot 130 fokra mérsékelve újabb kb. 40 percig sütjük, amíg a hab szép színt kap a tetején. Tanácsok: Aki nem szereti, vagy nincs kedve a habbal bajlódni, el is hagyhatja, én most így csináltam. Helyette megkentem a tésztát házi baracklekvárral. Szép színe lett tőle és nagyon fincsi volt így is. Tortaforma helyett most recés oldalú jénaiban készítettem. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |