| Arab fügekrém receptSütemények, édességek Hozzávalók: 0.5 kg aszalt füge, 2-3 fahéjrúd, 20 dkg méz, 0.5 dl almaecet, 1 narancs, 1 kk őrölt gyömbér, 1-2 chilipaprika. Elkészítés: 1. Az aszalt fügét apróra vágjuk, és beáztatjuk annyi forró vízbe, amennyi bőven ellepi. Néhány óra alatt jól megpuhul, és ezután már folytathatjuk tovább a főzést. 2. A puha fügét leszűrjük, és beletesszük egy közepes méretű fazékba. Hozzáadjuk a fahéjat, mézet és az almaecetet, aztán belereszeljük a narancs héját, majd hozzászórjuk az őrölt gyömbért. A chilipaprikák félbevágva, kimagozva kerülnek bele. 3. Az egészet erős lángon kevergetve felforraljuk, aztán takaréklángon 20 percen át csendesen forraljuk, hogy az ízek pikáns harmóniába főjenek össze. 4. Miután a fügekrém kihűlt, átkanalazzuk egy vagy két tiszta üvegbe, majd lezárjuk, és felcímkézzük. Pillanatnyi hangulatunktól függően feldíszítjük, hogy méinél szebb ajándék legyen belőle. Hűtőbe téve 3-4 hétig eláll. Kb. 7 dl lesz belőle. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |