Tutireceptek.hu fejléc

Aszalt szilvával töltött csirkecomb recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
6 db csirkecomb
10 dkg aszalt szilva
6 ek mogyoróvaj
20 dkg bacon
3 ek sertészsír
1 fej fokhagyma
fűszersó ízlés szerint

Elkészítés:
A csirkecombokról a bőrt lehúzzuk (ízlés dolga, aki szereti rajta is hagyhatja), felső részét kicsontozzuk. A csont helyére mogyoróvajat kenünk, és beleteszünk 4-5 db aszalt szilvát. Összehajtjuk és bacon szeletekkel körbetekerjük.
Egy tepsit alaposan kizsírozunk és belefektetjük a combokat. Ízlés szerinti fűszersóval meghintjük.
A fokhagymát gerezdekre szedjük, és héjastól a hús köré szórjuk. Aláöntünk 2 dl vizet, és alufóliával vagy fedővel befedjük. Egy órát lefedve, fél órát fedő nélkül sütjük.
Tálalhatjuk párolt káposztával, rizzsel, vagy burgonyával.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nyári töltött cukkíni » Szabolcsi töltött káposzta » Aszalt meggyes kókuszgolyó » Töltött káposzta -nálunk
» Bolognai töltött burgonya » Gesztenyével töltött fácán » Libamájjal töltött gomba » Töltött nyúlcomb
» Sóágyon sült csirkecomb » Töltött fasírozott » Töltött padlizsán » Sajttal töltött krumpli
» Töltött zsúrkenyér » Töltött sült krumpli » Túróval töltött fánk » Töltött cukkini paleósan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.