Tutireceptek.hu fejléc

Aszalt szilvával, sajttal, sonkával töltött pulykamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
20 dkg magozott aszalt szilva
0.5 dl szilvapálinka
4 szelet pulykamell
só-, bors ízlés szerint
4 szelet pulykasonka
4 szelet trappista sajt

Panírozáshoz:

10 dkg liszt
2-3 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Az aszalt szilvát egy kevés vízben néhány perc alatt puhára főzzük, leszűrjük és a pálinkával megöntözzük.

A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, a széleit bevagdossuk és a szeleteket egyenként besózva, borsozva megolajozott alufóliára tesszük. Mindegyikre 1-1 szelet sonkát és sajtot fektetünk, majd az alaposan lecsöpögtetett aszalt szilvát is rárakjuk, majd szorosan feltekerjük. (Ha szükséges, hústűvel rögzítjük.)

A fóliába jól belecsomagoljuk őket. Egy lábasban vizet forralunk, megsózzuk és a tekercseket óvatosan beleengedjük. 10 percig főzzük, majd leszűrve hagyjuk kihűlni.

A húst a fóliából kibontjuk, majd panírozzuk: lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.

Ezután bő olajban készre sütjük. Ferdén félbevágva sült burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizzsel töltött póréhagyma » Töltött franciakenyér » Bécsi töltött fánk » Tejfeles tepsis pulykamell
» Gombás töltött káposzta » Spenótos töltött tojás » Fetával töltött paradicsom » Furfangos pulykamell
» Töltött olasz tésztahajók » Pulykamell Dubary módra » Töltött finom cukkini » Besztercei töltött liba
» Túróval töltött fánk » Hagymás töltött tojás » Juhsajttal töltött paprika » Káposztával töltött sonka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.