| Aszalt szilvával, sajttal, sonkával töltött pulykamell receptHúsételek Hozzávalók: 20 dkg magozott aszalt szilva 0.5 dl szilvapálinka 4 szelet pulykamell só-, bors ízlés szerint 4 szelet pulykasonka 4 szelet trappista sajt Panírozáshoz: 10 dkg liszt 2-3 db tojás 15 dkg zsemlemorzsa olaj a sütéshez Elkészítés: Az aszalt szilvát egy kevés vízben néhány perc alatt puhára főzzük, leszűrjük és a pálinkával megöntözzük. A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, a széleit bevagdossuk és a szeleteket egyenként besózva, borsozva megolajozott alufóliára tesszük. Mindegyikre 1-1 szelet sonkát és sajtot fektetünk, majd az alaposan lecsöpögtetett aszalt szilvát is rárakjuk, majd szorosan feltekerjük. (Ha szükséges, hústűvel rögzítjük.) A fóliába jól belecsomagoljuk őket. Egy lábasban vizet forralunk, megsózzuk és a tekercseket óvatosan beleengedjük. 10 percig főzzük, majd leszűrve hagyjuk kihűlni. A húst a fóliából kibontjuk, majd panírozzuk: lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Ezután bő olajban készre sütjük. Ferdén félbevágva sült burgonyával tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |