| Arab csirkecomb zöldséges kuszkusszal receptLevesek Hozzávalók: • 6 csirkecomb • 1 ek friss citromlé • 6 gerezd fokhagyma • 3 tk szárított kakukkfű • 2 tk pirospaprika • 3 tk őrölt római kömény • 1,5 tk cayenne bors • 3 ek Floriol E-vitaminos olaj • 1 bögre kuszkusz • 1 bögre víz • 1 ek friss citromlé • 1 ek + 1 tk Floriol extraszűz olívaolaj • 1 ek vaj • 1 cukkini • 1/2 kaliforniai paprika • 1 ek szeletelt mandula Elkészítés: A citomlevet és a fűszereket összekeverjük az olajjal. A combokat megmossuk, szárazra töröljük és bedörzsöljük a fűszeres olajjal. Egy jénai tál aljára 2 ek olajat öntünk, ráfektetjük a combokat, közéjük szórjuk a héjas fokhagymarerezdeket és alufóliával letakarjuk a tálat. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 1 órát sütjük. Ekkor levesszük a fóliát és további fél órát sütjük, vagy amíg a combok megpirulnak. Kivesszük a sütőből. Grillserpenyőben 1 tk olívaolajon 5-7 perc alatt roppanósra sütjük a falatnyira vágott cukkinit és kaliforniai paprikát. Közepes lábosban felforraljuk a vizet a citromlével, olívaolajjal és kevés sóval. Elzárjuk a lángot, a lábosba szórjuk a kuszkuszt, megkeverjük és lefedjük. 5 perc múlva villával szétpergetjük az átgőzölt szemeket, 1 ek vajat a kuszkuszhoz keverünk. Lazán összeforgatjuk a grillezett zöldségekkel és a mandulaszeletekkel. Reept: Lila Füge A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |