Tutireceptek.hu fejléc

Apróhal sült (Samak Ma'li) recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
80 dkg apró hal
1 citrom leve
2 fej fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
bő olaj a sütéshez
12 dkg liszt
1 evőkanál köménymag
só és bors

Elkészítés:
A halacskákat megtisztítjuk és ha nem túlságosan picik, eltávolítjuk a belső szerveket. Megmossuk, majd lecsurgatjuk.
Az apróra vágott fokhagyma levét kinyomkodjuk és összekeverjük citromlével, sóval és borssal.
A lisztet a citromlével, a köménnyel, az olajjal és kevés vízzel, lágy palacsintaszerű tésztává keverjük. Megsózzuk, borsozzuk.
A halakat ebbe a tésztába forgatjuk és nagyon forró, bő olajban aranyszínűre és ropogósra sütjük.
Papírszalvétára kiszedve, lecsöpögtetjük, tálaló tálra tesszük és felszolgáljuk.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes spárgás hal » Lazac, kagyló, rák nyárson » Szardíniás rizssaláta » Töltött hal
» Currys halfasírt » Lazacpástétom » Aranymakréla alufóliában » Ponty variáció
» Hal lecsósan » Fenyőmagos lazacfilé » Heringsaláta káposztával » Spenótos-lazacos lasagne
» Harcsapaprikás másként » Mediterrán hal » Halleves horvát módra » Tejszínes süllő


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.