| Apróhal sült (Samak Ma'li) receptHalas ételek Hozzávalók: 80 dkg apró hal 1 citrom leve 2 fej fokhagyma 2 evőkanál olívaolaj bő olaj a sütéshez 12 dkg liszt 1 evőkanál köménymag só és bors Elkészítés: A halacskákat megtisztítjuk és ha nem túlságosan picik, eltávolítjuk a belső szerveket. Megmossuk, majd lecsurgatjuk. Az apróra vágott fokhagyma levét kinyomkodjuk és összekeverjük citromlével, sóval és borssal. A lisztet a citromlével, a köménnyel, az olajjal és kevés vízzel, lágy palacsintaszerű tésztává keverjük. Megsózzuk, borsozzuk. A halakat ebbe a tésztába forgatjuk és nagyon forró, bő olajban aranyszínűre és ropogósra sütjük. Papírszalvétára kiszedve, lecsöpögtetjük, tálaló tálra tesszük és felszolgáljuk. A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |