Tutireceptek.hu fejléc

Anyu-féle tárkonyos krumplileves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
krumpli
bacon(darabolt a legjobb)
virsli
babérlevél
hagyma
fokhagyma
tejföl
liszt
olaj
tárkony

bors
petrezselyem
leveskocka
ecet (vagy tárkonyos ecet)

Elkészítés:
A karikára (vagy kockákra) vágott krumplit feltesszük sós vízbe főni.
Olajon megpirítjuk a bacont és a virslikarikákat, majd kiszedjük őket. Az olajban megdínszteljük az apróra vágott hagymát, és a fokhagymát. (pici vizet, sót tehetünk a hagymára, akkor jobban megfő, és nem lesz hagymadarabos a leves - ha netán nem sikerült elég apróra vágnunk).
Teszünk bele babérlevelet. Tejfölös habarást készítünk. (liszt + tejföl), hozzáadjuk a leveshez a többivel együtt.
Teszünk hozzá még petrezselymet, sót, borsot, tárkonyt, esetleg leveskockát.
A végén visszatesszük a pirított bacont és virslit. Pici tárkonyos ecettel még savanyíthatjuk.

Tanácsok:
Állítólag a krumpli minden formában tejszaporító, ezért szoptatós anyukaként az egyik kedvenc levesem!


A receptet beküldte: _anatha_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Majorannás krumplileves » Tárkonyos csirkebecsinált » Tárkonyos tüdőleves » Tárkonyos krumplileves
» Zöldséges krumplileves » Tárkonyos halleves » Savanyú krumplileves » Tárkonyos zúzaragu leves
» Tárkonyos krumpli leves 2 » Erdélyi tárkonyos tokány » Fokhagymás krumplileves » Tárkonyos burgonyaleves
» Kelkáposztás krumplileves » Tárkonyos csülökleves » Csirke tárkonyos mártásban » Anyu-féle zöldborsófőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.