| Anyu-féle tárkonyos krumplileves receptLevesek Hozzávalók: krumpli bacon(darabolt a legjobb) virsli babérlevél hagyma fokhagyma tejföl liszt olaj tárkony só bors petrezselyem leveskocka ecet (vagy tárkonyos ecet) Elkészítés: A karikára (vagy kockákra) vágott krumplit feltesszük sós vízbe főni. Olajon megpirítjuk a bacont és a virslikarikákat, majd kiszedjük őket. Az olajban megdínszteljük az apróra vágott hagymát, és a fokhagymát. (pici vizet, sót tehetünk a hagymára, akkor jobban megfő, és nem lesz hagymadarabos a leves - ha netán nem sikerült elég apróra vágnunk). Teszünk bele babérlevelet. Tejfölös habarást készítünk. (liszt + tejföl), hozzáadjuk a leveshez a többivel együtt. Teszünk hozzá még petrezselymet, sót, borsot, tárkonyt, esetleg leveskockát. A végén visszatesszük a pirított bacont és virslit. Pici tárkonyos ecettel még savanyíthatjuk. Tanácsok: Állítólag a krumpli minden formában tejszaporító, ezért szoptatós anyukaként az egyik kedvenc levesem! A receptet beküldte: _anatha_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |