Tutireceptek.hu fejléc

Almás-barackos sült metélt recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
30 dkg széles metélt tészta, 50 dkg alma, 2 egész tojás, 6 dkg vaj, 3 evõkanál sárgabaracklekvár, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, ízlés szerint porcukor.

Elkészítés:
A tésztát eltördelem és forrásban lévõ sós vízben megfõzöm. Lecsöpögtetem és leöblítem, majd összekeverem 5 dkg olvasztott vajjal. Az almát meghámozom, kicsumázom és nagy lyukú reszelõn lereszelem. A tojásokat habosra verem, hozzáadom a sárgabaracklekvárt, a fahéjat és a reszelt almát. Jól összekeverem, ezután kevés porcukorral ízesítem. A maradék vajjal kikenek egy tûzálló tálat vagy tepsit, és egy réteg fõtt tésztával kirakom az alját. Erre rásimítok egy réteg almás tölteléket, majd a tésztával folytatom. Addig rétegezem, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére alma kerüljön. Elõmelegített, forró sütõben 20 percig sütöm, és kockákra vágva tálalom. Hidegen is, melegen is egyformán kitûnõ.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdész metélt » Epres habos metélt hidegen » Májas metélt » Savanyúkáposztás metélt
» Diós-paradicsomos metélt » Csirkehússaláta metélttel » Majorannás metélt » Szüreti metélt
» Csirkés metéltsaláta » Pikáns metélt palacsinta » Édes sült metélt II. » Gombás sonkás metélt
» Zöldpaprikás metélt » Burgonyametélt (nudli) » Olasz metélt » Pikáns metélt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.