| Kekszes almás! receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1kg alma 8dl víz 20dkg cukor 3cs vaníliás pudingpor 50dkg háztartási keksz Tetejére: 3-4ek kakaópor 4ek porcukor 5dkg vaj 8-10ek víz Elkészítés: Az almát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk ráöntünk 5dl vizet,a cukorral elkeverve kb 10perc alatt puhára főzzük.Közzben a pudingport 3dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük,ezalatt jól besűrűsödik.Egy tepsi alját kirakunk kekszel, és rá kenjük a krémet. A tetejére szintén keksz kerül. A kakaót a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzzel vízgőz fölött felforraljuk.A tűzről levéve az 5 dkg vajat hozzá adjuk,majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük. Tanácsok: Ha kihűl egy éjszakára tegyük hűtőbe,másnap kellően megpuhul,és vizes késsel szépen szelhető. A receptet beküldte: ostkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |