| Különleges almás pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: # A tésztához: # 30 dkg liszt # 1 evőkanál cukor # 1 csipet só # 17,5 dkg puha vaj # 6 evőkanál (jeges) víz # A töltelékhez: # 1 kg alma # 11,5 dkg cukor # 5 dkg barna cukor # 2 evőkanál liszt # 2 evőkanál sárgabaracklekvár # 1 citrom leve és héja # 1 mokkáskanál szerecsendió # 3 g friss reszelt gyömbér # 1 csipet fahéj # A tetejére: # porcukor Elkészítés: Elkészítés: A tésztához összekeverem a cukrot, a lisztet, a sót, a puha vajat. Ezután annyi jeges vizet teszek hozzá, hogy összeálljon a tészta. Hűtőbe teszem kb. fél órára. Az almákat meghámozom, kimagozom és vékony szeletekre vágom. Meglocsolom a citrom levével. A cukrokat, a szerecsendiót, a gyömbért, a fahéjat és a lisztet összekeverem egy tálban, hozzáadom az almát. Kivajazok egy 24 cm átmérőjű gyümölcstorta-formát. A tésztát elfelezem. Egyik felét kinyújtom, a formába teszem (a szélét is kibélelem tésztával). Megkenem a sárgabaracklekvárral. Ezután hozzáadom az almákat úgy, hogy középen több legyen. Ezután a maradék tésztát is kinyújtom, és 1,5 cm széles sávokat vágok. Ezeket rácsosan ráteszem az almatöltelékre. A végét hozzányomkodom a szélen lévő tésztához. 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 60-75 percig sütöm, amíg a tésztarács szép barna lesz. Mielőtt készre sülne, megkenem a rácsokat vízzel elkevert baracklekvárral, visszatolom a sütőbe, és készre sütöm. A tetejét porcukorral megszórva tálalom. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |