| Angyalkák pecsenyéje/diabetikus receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 1 kg marhacomb 2 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 dkg sűrített paradicsom 1 dl száraz fehérbor 2 szál sárgarépa 2 dkg liszt 1/2 liter húsleves (kockából) morzsolt kakukkfű őrölt fekete bors 5 db babérlevél 1 dl étolaj só Elkészítés: A megmosott húst megsózzuk, borsozzuk és forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk. Áttesszük lábasba. A visszamaradt olajban megpirítjuk a felkarikázott vöröshagymát, sárgarépát, az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a fűszereket, a lisztet és a sűrített paradicsomot, tovább pirítjuk. Felöntjük kevés húslevessel és a borral. Jól felforraljuk, majd a húsra öntjük. Fedő alatt, 2-3 órán át pároljuk. Miután megpuhult, kivesszük a mártást, átszűrjük, majd beforraljuk sűrűre. Tálaláskor a combot felszeleteljük, kevés mártást öntünk alá. A többit külön mártásos csészében adjuk hozzá. A laskagombás grízgombóccal körítjük. sós burgonya, vagy főtt makaróni is illik hozzá. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |