| Csirkemell mogyorós mártásban receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkemell cayenne-i bors fél citrom leve Mártáshoz: 1 fej vöröshagyma 2 zöld/piros paprika 6 ek olaj (földimogyoró-olaj, ha van) 10 dkg reszelt földimogyoró 1 dl tejszín 5 dkg mogyoróvaj 4 cl fehér rum 1,25 dl húsleves só, bors Elkészítés: Mártás elkészítése: A felaprított hagymát, a leforrázott és héjától megtisztított paradicsomot, a felvágott paprikát olajon megpároljuk. A földimogyorót összekeverjük tejszínnel és ráöntjük a serpenyőben párolt zöldségekre. Ezt követően a rummal összekevert mogyoróvajat és a húslevest is hozzáadjuk,ízesítjük sóval, borssal majd felforraljuk. A csirkét megsózzuk, citromlét csepegtetünk rá, majd megkenjük olajjal. Mindkét oldalról 3-4 percig sütjük. A mártással leöntve tálaljuk. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |