| Sajtos kotlett receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre fél kg .sertéscomb 20 dkg trappista sajt 15 dkg füstölt sajt fél liter tejszín só, bors, szerecsendió 1 csomag makaróni Elkészítés: A sertéshúst felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd sózzuk borsozzuk. A kétféle sajtot lereszeljük és összekeverjük. Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, és a befűszerezett húsból egy réteget lerakunk. A tetejére szerecsendiót reszelünk, és megszórjuk a kétféle sajttal. Egészen addig tesszük így, amíg el nem fogy a hús. (célszerű egy kis reszelt sajtot későbbre félretenni.) Ezt követően ráöntjük a tejszínt, pici vizet, és alufóliával betakarjuk a tálat. A sütőt kb 200ºC-ra kapcsoljuk, és kb 40 percig lefedve, majd 15-20 percig fólia nélkül megsütjük A makarónit a szokásos módon vízben megfőzzük, és lecsepegtetjük. Veszünk egy tepsit, és alulra a főtt tésztát terítjük. Erre rászedjük a hússzeleteket, és az összes szószt, ami keletkezett, ráöntjük. Megszórjuk a félretett sajttal, és még visszatesszük a sütőbe kb.10 percre, hogy összesüljön. Célszerű kockára vágni, és úgy tálalni. A receptet beküldte: Csikike_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |