| Angol hagymaleves Jamie Oliver-féle receptLevesek Hozzávalók: jókora diónyi vaj 1-2 ek olívaolaj nagy marék friss zsályalevél, 8 darab félretéve a tálaláshoz 6 gerezd zúzott fokhagyma 5 felszeletelt lila hagyma 3 felszeletelt vöröshagyma 3 felszeletelt mogyoróhagyma 300 g felszeletelt póréhagyma só, frissen őrölt bors 2 liter forró alaplé 8 szelet szikkadt kenyér 200 g reszelt cheddar sajt Worcester-szósz Elkészítés: A vajat felolvasztottam, ráöntöttem az olívaolajat, rádobtam a zsályát és a fokhagymát, elkevertem, majd hozzáadtam az apróra vágott többféle hagymát. Sóztam, borsoztam, fedővel lefedtem (de hagytam rajta egy kis rést), és nagyon kis lángon - Jamie utasításait követve - 50 percig pároltam, vigyázva, hogy a hagyma ne piruljon meg túlságosan. Az utolsó 20 percben levettem a fedőt. Felöntöttem a forró alaplével, felforraltam, majd kis lángon 15 percig főztem. A levest tűzálló tálalóedényekbe kanalaztam, pirított kenyérszeletet tettem mindegyikre - kissé belenyomkodva a levesbe -, amelyeket megszórtam sajttal, és meglocsoltam Worcester- szósszal. ( A tálaláshoz szánt zsályaleveleket meg kellett volna öntözni némi olívaolajjal, és a kenyérszeletekre tenni, mielőtt a sütőbe toltam a levest, de én ezt elfelejtettem.) Jól előmelegített sütőbe tettem a leveses tálkákat pár percre, hogy a sajt elolvadjon. Tanácsok: Nagyon egyszerű, ízletes őszi-téli leves. Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: Ancsa 37 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |