| Ananászos karibi falatok nyárson receptHúsételek Hozzávalók: 700 g nyers sertéshús, 32 db-ra felkockázva 1/2 fél friss ananász vagy konzervböl, de cukor nélküli, 24 darabra felkockázva 1 piros paprika, 24 darabra felvágva 150 ml ananászlé 60 ml limette-lé (lehet citrom is) 3 EK friss oregánó, finomra vágva 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva 3 TK növényi olaj 1 hagyma, finomra vágva 300 ml ananászlé Elkészítés: A fanyársra feltüzdeljük felváltva a 4 db húst, 3 db ananászt és a 3 db paprikát. A kész nyársakat egy lapos edénybe egymás mellé helyezzük. Az ananász és a limett levébe belekevejük a fokhagymát és az oregánót, majd az egészet a nyársakra öntjük. Hütöszekrényben legalább 30 percig állni hagyjuk. Egy edényben kevés olajon 10 percig a hagymát megpirítjuk, majd felöntjük az ananászlével. Ha kész, félretesszük. A nyársakat a 2 TK olajjal bekenjük majd grillen minden oldalán jól átsütjük. Gyakran forgassuk öket meg. A megmaradt fokhagymás, oregánós pácot hozzátesszük a megpárolt ananászleves hagymához, felforraljuk, kb. 3 percig, majd ezzel a szósszal tálaljuk a készre sült nyársakat. Jó étvágyat! Tanácsok: Weight watchers-eknek egy adag étel 5 pont. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: gubaa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |