| Almás rolád receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 töltetlen, készen vásárolt vékony piskóta rolád (vagy 4 tojásból sütött), 3 savanykás alma, 1 tojás, 20 dkg sárgabarack-lekvár, 1 evokanál édes piskótamorzsa (vagy zsemlemorzsa), csipetnyi só, ha nem elég édes a lekvár nagyon kevés porcukor. Elkészítés: A sütot begyújtjuk, és teljes lángon 10 percig elomelegítjük. Ezután a tölteléket elkészítjük: az almákat megmossuk, meghámozzuk és kicsumázzuk, majd az almareszelo legdurvább fokán lereszeljük. Azonnal összekeverjük a csak gyengén felvert tojással és a sárgabaracklekvárral. Megsózzuk (esetleg megcukrozzuk), és annyi piskóta- (vagy zsemle-) morzsát keverünk hozzá, hogy a töltelék kenheto legyen. Az óvatosan széthajtogatott piskótarolád teljes felületét bekenjük az almás töltelékkel, majd szorosan összecsavarjuk. Alufóliába becsomagoljuk, és sütolemezre rakjuk. Az elomelegített forró sütobe toljuk, és közepes lángon 10 percig sütjük. (A fóliaburok megakadályozza, hogy a tészta elégjen vagy kiszáradjon, viszont a töltelék megsül.) A roládot a sütobol kivesszük, és a fóliában hagyjuk kihulni, csak ezután csomagoljuk ki. Ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk. A receptet beküldte: ostkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |