Tutireceptek.hu fejléc

Isteni almás diós recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2-3 nagyobb hámozott alma
45 dkg liszt
1,5 sütőpor
3 kávéskanál fahéj
2 citrom reszelt héja
7-8 tojássárgája
7-8 tojásfehérje
38 dkg cukor
15 dkg margarin
1-2 vaníliás cukor
6-8 evőkanál lágy lekvár
25 dkg durvára tört dió

Elkészítés:
A kb. 38 x 24 cm-es tepsit alufóliával kibélelem és a 1-1,5 cm vastag szeletekre vágott almával kirakom.

- A lisztet összekeverem a sütőporral, fahéjjal, citromhéjjal.
- Másik tálban a tojássárgáját elektromos habverővel kikeverem a cukorral, hozzáadom a margarint, vaníliás cukrot, lekvárt, majd felváltva a lisztes keveréket és a felvert tojásfehérjét. Kikeverem.
(Ha túl sűrű lenne a massza, kevés tej hozzáadásával segíthetünk.)
- A keverék felét a tepsibe az almára öntöm, megszórom a dióval és ráöntöm a tészta másik felét is.
- Előmelegített sütőben 180 fokon, 35-40 percig sütöm.
- Amikor nem ragad a fogvájóra, akkor megsült.

Tanácsok:
Nagyon egyszerű és isteni finom! Én például nem szeretem az almás sütiket, de ezt imádom.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: d'moni


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás gyümölcskenyér » Almás muffin(muflon) » Almás rakott kakaóskalács » Bögrés fahéjas almás süti
» Almás - fokhagymás karaj » Almás répasaláta » Borjúsaslik almásan » ALMAS NASSI
» Isteni csokikrém » Almás muffin zabkorpából » Almás pite (nagy tepsihez) » Rétesjellegű almás rúd
» Almás-fahéjas frissítő » Reszelt almás » Almás-szalonnás pecsenye » Almás csirkemájas serpenyő


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.