| Isteni almás diós receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2-3 nagyobb hámozott alma 45 dkg liszt 1,5 sütőpor 3 kávéskanál fahéj 2 citrom reszelt héja 7-8 tojássárgája 7-8 tojásfehérje 38 dkg cukor 15 dkg margarin 1-2 vaníliás cukor 6-8 evőkanál lágy lekvár 25 dkg durvára tört dió Elkészítés: A kb. 38 x 24 cm-es tepsit alufóliával kibélelem és a 1-1,5 cm vastag szeletekre vágott almával kirakom. - A lisztet összekeverem a sütőporral, fahéjjal, citromhéjjal. - Másik tálban a tojássárgáját elektromos habverővel kikeverem a cukorral, hozzáadom a margarint, vaníliás cukrot, lekvárt, majd felváltva a lisztes keveréket és a felvert tojásfehérjét. Kikeverem. (Ha túl sűrű lenne a massza, kevés tej hozzáadásával segíthetünk.) - A keverék felét a tepsibe az almára öntöm, megszórom a dióval és ráöntöm a tészta másik felét is. - Előmelegített sütőben 180 fokon, 35-40 percig sütöm. - Amikor nem ragad a fogvájóra, akkor megsült. Tanácsok: Nagyon egyszerű és isteni finom! Én például nem szeretem az almás sütiket, de ezt imádom. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: d'moni Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |