| Mogyorókrémes rolád receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 db tojás, 28 dkg cukor, 18 dk liszt, 10 dkg tortabevonó csokoládé, A krémhez 10 dkg mogyoró, 10 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 2 db tojás, 5 dkg cukor. Elkészítés: A piskóta tésztához a tojások sárgáit kikeverjük a cukorral, majd lassan hozzáadjuk a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Zsírral kikent tepsibe öntjük, és 220 Celsius fokon megsütjük. Ezután kivesszük a sütőből, és cukorral jól meghintett szalvétára borítjuk. A krémhez megolvasztjuk a porcukrot közepes hőfokon, megpirítjuk benne a mogyorót, majd vajjal kikent tányérra tesszük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd megtörjük és átszitáljuk. Sűrű krémet főzünk gőz fölött 2 tojásból és 5 dkg cukorból, majd hozzátesszük az átszitált mogyorót. Levesszük a tűzről, és folyamatos kavargatással hűtjük, és közben belekeverjük a habosra vert vajat. A krémet a forró tésztára kenjük, majd a szalvéta segítségével felcsavarjuk. A tekercset deszkára tesszük, leöntjük a megolvasztott és egy evőkanál olajjal kikevert csokoládémázzal, majd meghintjük a szitán fennmaradt durvább mogyoróval. Lehűtjük, majd forró késsel szeleteljük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |