| Almás joghurtos palacsinta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 csésze liszt • 1 2/3 csésze tej • 1 csésze natúr joghurt • 1/4 csésze étolaj • 1 teáskanál só • 1 teáskanál szódabikarbóna • 1 teáskanál sütőpor • 2 db tojás • 1/2 teáskanál őrölt fahéj • 1 db meghámozott, magtalanított apró kockákra vágott alma Elkészítés: Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat. Egy másik edényben a tojásokat, a tejet, a joghurtot, az étolajat, addig keverjük, amíg a massza világos színű lesz. Ezután hozzákeverjük a lisztes keveréket, és addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk. A végén a kockázott almát adjuk hozzá. Felmelegítjük az olajjal megkent palacsintasütőt, ha meleg kb. 1/4 csészényit beleöntünk a masszából, és mindkét oldalát megsütjük, amíg aranybarna színű lesz. Juharsziruppal vagy dzsemmel tálaljuk. Egy csésze 2,36 dl űrtartalomnak felel meg. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |