| Bözsike almáskrémese receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 60dkg liszt 25dkg margarin 20dkg porcukor 2 egész tojás 1 csomag sütőpor 2csomag vaniliás cukor 3-4 evőkanál tejföl Krém: 6dl tej 25dkg margarin 15dkg porcukor 2 vanilia puding 2 egész tojás Töltelék: 1,5kg alma 2 evőkanál vaj 10dkg cukor fahéj Elkészítés: A tészta alapanyagait jól összegyúrjuk,majd három egyenlő részre osztjuk,melyekből 32x32cm-es vékonyra nyújtott lapot készítünk,és egyenként kisütjük 180C'-on. A pudingot 2 evőkanál cukorral összekeverjük,hozzáadjuk a tojásokat és a tejet,majd sűrűre főzzük.Ha kihűlt a puding,akkor habosra kevert cukrozott margarinnal jól összekeverjük.A lereszelt almát vajon pároljuk addig,mig a leve teljesen elfő.Utánfa fahéjjal és cukorral ízesítjük. Amikor az összes alkotórész kihűlt,egymásra tesszük azokat a következőképpen:tésztalap,krém,tésztalap,alma,tésztalap. Egy napig hagyjuk állni,hogy a tészta megpuhuljon. Tanácsok: Ha szükséges több tejfölt is lehet beletenni. Nagyon finom és kiadós,de munkaigényes. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: ferzsi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |