Tutireceptek.hu fejléc

Almás tejes pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
25 cm átmérőjű piteformához vagy 20x20 cm-es hőálló tálhoz/tepsihez

40 dkg alma vagy körte (2 db)
7 dkg vaj (esetleg margarin)
5 dkg finomliszt (én 2,5 dkg finomliszttel és 2,5 dkg zabpehelyliszttel szoktam készíteni)
8 dkg cukor
2,5 dl tej
3 tojás

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. Az almákat vagy a körtéket megmossuk, megtöröljük, kettévágjuk, magházukat kivesszük, majd vékonyan/legyezőszerűen bevágjuk. Beletesszük a kivajazott piteformába.
3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük (vagy az édesítőszerrel), hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a tejet, mellyel jól elkeverjük. Végül belekeverjük a lisztet is. Ráöntjük az almákra, majd a 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 30 percig sütjük.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás kukoricasaláta » Almás limonádé » Almás-marcipános finomság » Almás-diós rakott metélt
» Almás, csokis palacsinta » Joghurtos-almás finomság » Orosz almás lepény » Mikulás-váró almás
» Kati almás sütije » Esztergomi almás zserbó » Almás-kakaós süti » Almás sajtkoktél
» Diétás almás-pudingos süti » Zabpelyhes-almás golyók » Almás rizsfelfújt » Rácsos almás Ági módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.