| Almás tejes pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: 25 cm átmérőjű piteformához vagy 20x20 cm-es hőálló tálhoz/tepsihez 40 dkg alma vagy körte (2 db) 7 dkg vaj (esetleg margarin) 5 dkg finomliszt (én 2,5 dkg finomliszttel és 2,5 dkg zabpehelyliszttel szoktam készíteni) 8 dkg cukor 2,5 dl tej 3 tojás Elkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. Az almákat vagy a körtéket megmossuk, megtöröljük, kettévágjuk, magházukat kivesszük, majd vékonyan/legyezőszerűen bevágjuk. Beletesszük a kivajazott piteformába. 3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük (vagy az édesítőszerrel), hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a tejet, mellyel jól elkeverjük. Végül belekeverjük a lisztet is. Ráöntjük az almákra, majd a 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 30 percig sütjük. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |