| Almás béles receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 15 dkg vaj 2 kanál cukor 1 egész tojás 1 kanál tejföl csipetnyi só dió vagy morzsa 1 kg alma fahéj Elkészítés: Az anyagokat gyorsan összegyúrjuk, két lapba kinyújtjuk. A nagyobbik lapot tepsibe tesszük, s egy marék dióval vagy finom morzsával meghintjük, rákenjük az almatölteléket, majd ráhelyezzük a másik lapot és tetejét tejjel vagy tojással megkenjük.Elömelegített sütöben kb 25 percig sütjük. Töltelék: az almát magházától megtisztítjuk, legyaluljuk. 10dkg cukorral addig pároljuk, míg levét elfötte. Fahéjjal ízesítjük, hidegen kenjük a tésztára. Alma helyett használhatunk cseresznyét és meggyet is.(Én szoktam a töltelékbe is morzsát rakni, miután megfött) A receptet beküldte: Vanitka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |