| Rakott velő receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg burgonya 30-40 dkg bacon 50 dkg sertésvelő 6-8 db tojás Ízlés szerint: vaj tejföl só babérlevél ecet Elkészítés: A sertésvelőt ecetes, babérleveles, sós vízben megabáljuk. Hagyjuk a levében kihűlni. Egy tűzálló tálat vajjal vastagon kikenünk, és a felszeletelt főtt burgonyával kezdjük a rétegezést. A kihűlt velőt a baconszeletekbe tekerve a burgonyára rakjuk. A tojásszeletekkel betakarjuk, majd tejföllel és olvasztott vajjal meglocsoljuk. Ezt ismételjük úgy, hogy a tetejére burgonya kerüljön, majd tejföllel beterítjük. 180-200 C-fokos sütőben 30 percig lefedve sütjük,majd kifedjük és pirosra sütjük. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |