| Gyors gölődin-leves receptLevesek Hozzávalók: 2-3 db vöröshagyma 2-3 db pörköltszaft kocka fűszerkeverék késhegynyi őrölt fekete bors étolaj 1 háromdecis csésze rétesliszt 1 evőkanál pirospaprika petrezselyem Elkészítés: A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, felszeleteljük, majd olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a pörköltszaft kockákat, s 2 liternyi vízzel feltesszük főni. Megkóstoljuk és ízlésünk szerinti mennyiségű fűszerport teszünk bele, emiatt sózni nem kell. Míg fő, elkészítjük a gölődineket (gombócokat). 2-3 evőkanál olajjal felforralunk egy csésze vizet, s a lobogó forró vízben gyorsan elkeverünk ugyanannyi réteslisztet,s fakanállal addig keverjük, amíg összeálló masszát nem kapunk. Mikor kissé meghűlt, vizes kézzel diónyi nagyságú gombócokat formálunk, és belefőzzük a kész levesbe. Ha van kéznél friss vagy szárított petrezselyem, szórhatunk bele. Ha a gölődinek feljönnek a tetejére, kész a laktató finom leves. Tanácsok: Második fogásként süteményt fogyaszthatunk. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |