Tutireceptek.hu fejléc

Almás-vaníliás pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

25 dkg liszt, 12,5 dkg puha Rama margarin
20 dkg porcukor, 1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor, 1 tojás és egy másik tojás sárgája
2 ek zsemlemorzsa, 1 ek tejföl

A töltelékhez:

60 dkg alma, 10 dkg porcukor
fél citrom reszelt héja, kevés őrölt fahéj

Elkészítés:
A meghámozott almát durvára reszeljük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, és a reszelt citromhéjat, majd alacsony hőmérsékleten addig pároljuk míg nem fő el a leve. Hagyjuk kihűlni. A lisztbe morzsoljuk bele a Rama margarint, adjuk hozzá a por és a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojást és a tojássárgáját majd a tejfölt és egy csipet sót. Jól dolgozzuk össze, majd folpakba csomagolva tegyük hűtőbe és pihentessük fél órát. Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki és kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt gyümölcstortaformába tegyük . Egy villával szurkáljuk meg, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd kanalazzuk rá a tölteléket. A tetejét megcsinálhatjuk rácsosra is. Süssük 30 percig 190 fokos sütőben.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-vaníliás szelet » Diós kifli 2 » Csokis-krémes » Somlói kocka
» Túróval töltött narancs » Kókuszos Dia szelet » Málnalekváros szív » Citromos nyári torta
» Kozák sapka sütés nélkül » Sitty-sutty túrógombóc » Perdülős túrófánk » Sárgabarackos müzliszelet
» Csokis fánk ("Profiterol") » Banános sütemény » Répatorta muffin » Joghurtos kekszes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.