| Almás-vaníliás pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt, 12,5 dkg puha Rama margarin 20 dkg porcukor, 1 cs sütőpor 1 cs vaníliás cukor, 1 tojás és egy másik tojás sárgája 2 ek zsemlemorzsa, 1 ek tejföl A töltelékhez: 60 dkg alma, 10 dkg porcukor fél citrom reszelt héja, kevés őrölt fahéj Elkészítés: A meghámozott almát durvára reszeljük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, és a reszelt citromhéjat, majd alacsony hőmérsékleten addig pároljuk míg nem fő el a leve. Hagyjuk kihűlni. A lisztbe morzsoljuk bele a Rama margarint, adjuk hozzá a por és a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojást és a tojássárgáját majd a tejfölt és egy csipet sót. Jól dolgozzuk össze, majd folpakba csomagolva tegyük hűtőbe és pihentessük fél órát. Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki és kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt gyümölcstortaformába tegyük . Egy villával szurkáljuk meg, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd kanalazzuk rá a tölteléket. A tetejét megcsinálhatjuk rácsosra is. Süssük 30 percig 190 fokos sütőben. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |