| Almás krémes - egyszerű, de nagyszerű! receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg hámozott, reszelt alma 30 dkg cukor 6 + 4 dl víz 3 csomag vaníliás puding(főzős!) háztartási keksz négyzet alakú! Kb.30-35 dkg tortabevonó Elkészítés: Almás krémes 1 kg hámozott, reszelt almát 30 dkg cukorral, 6 dl vízzel puhára főzünk. 3 csomag vaníliás pudingot 4 dl hideg vízzel elkeverünk, és a tűzről lehúzott almához öntjük, majd folyamatosan keverve összefőzzük. Háztartási keksszel kibélelünk egy kisebb tepsit, ráöntjük az almát, majd megint keksz. Tetejére csokimáz. Másnap, mikor megpuhult a keksz, szeleteljük. Szeletelés előtt 2 órára hűtőbe kell tenni. Tanácsok: Sajnos tényleg csak másnap lehet szeletelni. Az almát aprítógépbe dobálom reszelés helyett. A tortabevonóhoz étolajat teszek, azzal olvasztom fel gőz fölött (fémtál egy fazékon). Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: tünkány Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |