| Almás pite/ sas módra receptSütemények, édességek Hozzávalók: 60 dkg liszt 30 dkg ráma 15 dkg cukor 3 tojás 1 csipet só annyi tejföl amennyit fölvesz/kb. 1 kicsi pohár 1 csomag sütőpor Töltelékhez: kb 3 kg alma fahéj cukor Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, fél órát hűtőben tartjuk. 2 egyenlő részre osztom és kinyújtom. Az alsó tésztára 2 evőkanál baracklekvárt kenünk, majd a kinyomott almareszeléket rászórjuk. A felső lapot ráhelyezzük. Tetejét tojással megkenjük, és előmelegitett sütőben kb. 40 percig közepes hőmérsékleten /160-170 c fokon/ megsütjük. Tanácsok: A tepsit nem kell bekenni vajjal, mert a tészta vajas. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: elluska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |