Tutireceptek.hu fejléc

Almás pite/ sas módra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg liszt
30 dkg ráma
15 dkg cukor
3 tojás
1 csipet só
annyi tejföl amennyit fölvesz/kb. 1 kicsi pohár
1 csomag sütőpor

Töltelékhez: kb 3 kg alma
fahéj
cukor

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, fél órát hűtőben tartjuk. 2 egyenlő részre osztom és kinyújtom.
Az alsó tésztára 2 evőkanál baracklekvárt kenünk, majd a kinyomott almareszeléket rászórjuk.
A felső lapot ráhelyezzük. Tetejét tojással megkenjük, és előmelegitett sütőben kb. 40 percig
közepes hőmérsékleten /160-170 c fokon/ megsütjük.

Tanácsok:
A tepsit nem kell bekenni vajjal, mert a tészta vajas.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elluska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas, almás csiga » Csőtészta római módra II. » Mákos Guba Gligi módra » Sült paprika Györgyi módra
» Piskóta Nono módra.) » Ropogós csülök Ancsi módra » Mesés almás pite » Csokis-diós-almás süti
» Almás rakottas » Mesealmás » Bögrés-almás sütemény » Fogyis túró Törpi módra
» Aranygaluska Anikó módra » Csirkecomb kertészné módra » Gomba mediterrán módra » Almás rakott galuska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.