| Krémsajtos almasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 kg savanykás alma 2 dl tejföl 10 dkg tejszines krémsajt 1 csomó zöldhagyma szárával együtt 1 citrom leve 1 mokkáskanál bors só csípet cukor Elkészítés: A hagymát a zöldjével együtt vékonyan felkarikázzuk. A krémsajtot a tejfölt a hagymát a hagymazöldet és a fűszereket összeturmixoljuk. Az almát kicsumázzuk és héjastól vékony csíkokra vágjuk.Tálba téve meglocsoljuk a citromlével.15 percig hagyjuk állni,közben többször átkeverjük.Szűrőlapát segítségével az almát átrakjuk egy másik tálba ,majd a visszamaradt citromos lét hozzáöntjüka mártáshoz.Átkeverjük egy csípet cukrral ízesítjük,végül ráöntjük az almára. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |