| Almás-erdeigyümölcsös morzsasüti receptSütemények, édességek Hozzávalók: A morzsás részhez: 180 g liszt 80 g vaj 50 g barna vagy fehér cukor 16 g zabpehely A gyümölcsös részhez: 3 db alma 250 g vegyes gyümölcs (lehet eper, áfonya, ribizke, málna, szeder) 0.5 kávéskanál őrölt fahéj 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg 22 g cukor Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy sütésálló tálat kivajazunk. A lisztet és a vajat tálba tesszük, elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a zabpelyhet is. Az egészet összekeverjük, ezzel el is készült a „morzsás rész”. Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra. Hozzáadjuk a többi gyümölcsöt is, a cukrot, fahéjat, és a szegfűszeget. Felöntjük annyi vízzel hogy éppen ellepje, majd többször megkeverve kb 10 percig főzzük. A gyümölcs puha legyen, de ne főzzük szét! Ízlés szerint adhatunk hozzá még cukrot, fahéjat. A kivajazott hőálló tálat lyukacsos merőkanállal kb félig töltjük a gyümölccsel, a levéből ne kerüljön túl sok bele. Rászórjuk a morzsánkat úgy hogy mindenhol fedje, kb 0,5 cm vastagon. Tanácsok: 15-20 percig sütjük 180 fokon, akkor jó, ha a teteje kicsit megpirult. Tálalhatjuk a sütőtálban porcukorral megszórva, vagy kanállal adagolva, tejszínhabbal, vaníliafagylalttal. Ez a mennyiség 4 adaghoz elég. Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 459 kcal Szénhidráttartalom: 68,7 gramm Zsírtartalom: 17,7 gramm A receptet beküldte: Chill Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |