| Sziruppal öntözött rózsa receptSütemények, édességek Hozzávalók: tésztához: 2,5 dl liszt 1,25 dl búzadara 0,4 dl olaj 1 kis doboz joghurt 6 dkg margarin fél cs sütőpor piros ételszínezék sziruphoz: 3,75 dl víz 3,75 dl cukor fél citrom leve Elkészítés: A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük. A szirupot forraljuk kb 5 percig, majd hagyjuk kihűlni. A tésztát vékonyra (kb 2 mm) nyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle. Egyet feltekerek, majd köré csavarok még kettőt. Kicsit meg kell nyomkodni a szélsőt, hogy rendesen rátapadjon a többire (különben sülés közben leválhat a szirom). Középen keresztben kettévágom, így a “talpára” állítom és a szirmokat kissé kihajtom. Előmelegített 180 °C-os sütőben 20 percig sütöm. Forrón ráöntözöm a szirupot, majd még többször is megismétlem, hogy mindenhova jusson. Nekem volt, hogy egy egész éjszaka állt a szirupban. Tanácsok: Különleges ízű, állagú és formájú édesség. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |