| Citromos-túrós linzer receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt 20 dkg margarin 10 dkg porcukor fél csomag vaníliás cukor fél citrom héja A töltelékhez: 25 dkg túró 5 dkg porcukor 2 tojás fél csomag vaníliás cukor fél citrom héja Elkészítés: Hagyományos módon elkészítjük a linzer tésztát. Hűtőben legalább egy órát pihentetjük. Körülbelül fél centi vékonyra nyújtjuk, kerek kiszúróval kiszúrjuk, majd kibéleljük vele a formát. A közepét kitöltjük tarkababbal (hogy tartsa a formáját), és 180 ºC-on félkészre sütjük. Közben a túrót a porcukorral, a tojás sárgájával, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük, majd a kemény habbá vert tojás fehérjével lazítjuk. Ezzel töltjük meg a linzer közepét, majd 180 ºC-on 15-20 perc alatt készre sütjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |