Tutireceptek.hu fejléc

Rotschild-pikóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 szelethez

2 tojássárgája
10 dkg kristálycukor
4 tojásfehérje
9 dkg liszt
3 dkg darált dióbél
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál étolaj

Elkészítés:
1. A sütő előmelegítése( kb. 160 fokra)
2. A két tojássárgáját 2 dkg kristálycukorral kikeverem. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, és hozzáteszem a kikevert tojássárgájához. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, hozzákeverm a lisztet. Rövid keverés után papírzacskóba teszem a masszát. A zacskó végén kb. 1 cm átmérőjű nyílást vágok.
3. Sütőlemezre papírt teszek, és erre egymástól 2 cm távolságra(hogy sütés közben ne érjenek össze) piskótaformákat nyomok. A tetejüket meghintem durvára vágott dióval. A piskótákat előmelegített sütőben kb.15-20 percig sütöm,amíg a tetejük aranysárga nem lesz. Ekkor kiveszem a sütőből és leszedem a papírról.
4. Az étcsokoládét és az étolajat gőz fölé tartott kis edényben megolvasztom(közben kevergetem).
5. A kihült piskóták alját késsel vékonyan bekenem az olvasztott csokoládéval. A csokoládé megdermedése után tálalom.

Tanácsok:
Lehet magában is tálalni de nagyon finom fagylaltkrémmel és parféval.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Bububerci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bombajó házi puncstorta » Epres-pudingos szelet » Hartyáni krémes » Cseresznyés és meggyes kocka
» Egyszerű túrós » Tiramisu /andimax/ » Túrós süti2 » Hamis túróslepény
» Mandulás tallér » Belga almás süti » Barackos tekercs » Linzer - Nana receptje
» Kapucíner szelet - finom » Mexikói szelet » Almás sütike » Úszó sziget


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.