| Rotschild-pikóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 szelethez 2 tojássárgája 10 dkg kristálycukor 4 tojásfehérje 9 dkg liszt 3 dkg darált dióbél 10 dkg étcsokoládé 1 evőkanál étolaj Elkészítés: 1. A sütő előmelegítése( kb. 160 fokra) 2. A két tojássárgáját 2 dkg kristálycukorral kikeverem. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, és hozzáteszem a kikevert tojássárgájához. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, hozzákeverm a lisztet. Rövid keverés után papírzacskóba teszem a masszát. A zacskó végén kb. 1 cm átmérőjű nyílást vágok. 3. Sütőlemezre papírt teszek, és erre egymástól 2 cm távolságra(hogy sütés közben ne érjenek össze) piskótaformákat nyomok. A tetejüket meghintem durvára vágott dióval. A piskótákat előmelegített sütőben kb.15-20 percig sütöm,amíg a tetejük aranysárga nem lesz. Ekkor kiveszem a sütőből és leszedem a papírról. 4. Az étcsokoládét és az étolajat gőz fölé tartott kis edényben megolvasztom(közben kevergetem). 5. A kihült piskóták alját késsel vékonyan bekenem az olvasztott csokoládéval. A csokoládé megdermedése után tálalom. Tanácsok: Lehet magában is tálalni de nagyon finom fagylaltkrémmel és parféval. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Bububerci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |