| Mákos rakott kifli receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 db vajas kifli 1 citrom 40 dkg meggy (konzerv) 1 rúd vanília 7 dl tej 4 tojás 4 dkg kristálycukor 4 dkg vaj 15 dkg darált mák 10 dkg porcukor Elkészítés: A tojásokat ketté választjuk, a sárgájukat habosra keverjük a kristálycukorral, apránként hozzászűrjük a tejet, visszaöntjük a tejeslábasba, és felforrósítjuk (felforralni nem szabad!). A kiflire öntjük, és 15-20 percet áztatjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A vaj felével kikenünk egy sütőtálat. A mákot összekeverjük 5 dkg porcukorral és felét a tálba szórjuk. Rásimítjuk a krémesre puhult kifli felét, megszórjuk a maradék mákkal, a meggyel, aztán betakarjuk a maradék kiflivel. A tetejére tördeljük a vajat, és a forró sütőben kb. fél óra alatt aranyropogósra sütjük. Közben a tojásfehérjéket csipetnyi sóval félkeményre verjük, majd a porcukorral fényes-tömör habbá verjük. A sütőből kivesszük a kiflirakottat, tetejére simítjuk a habot, és további 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy kissé megpiruljon. Nem túl forrón tálaljuk. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |